Kalp hastalıklarının en iyi ilacının içerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle balık olduğu ve her yaşta insanın bu gıdayı tüketmesi gerektiği bildirildi.
Kalp hastalarının sofralarından balığı eksik etmemesi ve günde ortalama 350 gram yağlı balık tüketmeleri gerektiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Kadı, balıkta herkes için yararlı A, B ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunduğunu söyledi. İhtiva ettiği koruyucu yağ asidiyle balığın kalp hastaları için önemli bir besin olduğuna dikkat çeken Kadı, "Balıkta doymamış yağ asitleri fazla. İçerdiği koruyucu yağ asidiyle balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda. Bu özelliğiyle tam bir kalp dostu. Japonya'da kalp hastalıklarının az görülmesinin nedeni balık tüketiminin fazla olmasıdır" dedi.
Balığın kolesterol açısından da fakir bir et olduğunu, bu bakımdan kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balığın düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Kadı, "Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat etmek gerekir. Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı. Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor. Avantajını kaybediyor" diye konuştu.